Întâlnire cu Alin Gălățescu la Cafeneaua Complexității

07.02.2012 | Autor: | Publicat în categoria Știri

Alin Gălățescu – analist de modă și life-style, organizator de evenimente și descoperitor de valori…

” …Trăiesc în universul modei 24/7 – în rest mă completez cu cărțile mele – câteva mii – teatrul meu – pe care cândva îl și analizam – și, mai nou, concertele lor… Între timp, puțin PR, ceva psihologie, show-uri de pregătit… absolut firesc – de secol XXI…”

Intalnirea a avut loc Luni, 6 februarie 2012, la Cafeneaua Complexitatii, Club 24/Regie  cu incepere de la ora 19 30 și s-a transmis on-line pe Internet pe adresa www.caleaeuropeana.ro și pagina de facebook a Centrului pentru Studii Complexe. Înregistrarea o puteți urmări aici.

Starea de spirit a societatii la scara unei natiuni, a unui continent, a globului insusi este cea care permite, catalizeaza, sustine  calitatea vietii intr-o anume perioada istorica.  Intre bunastare sau colaps economic, intre dezvoltare si faliment, intre “agonie” si “extaz”, societatea oscileaza. Cum se genereaza aceasta stare de spirit? cum se poate masura? Se poate induce in populatie? Sau este o stare aparte, o proprietate a evolutiei omenirii ce nu are nimic de aface cu omul politic sau cu afacerile? Sunt intrebari ce preocupa cercetatorii din intreaga lume, specialisti in sociologie, economie, psihologia maselor etc. Intre o proprietate naturala a Omenirii ca specie si teoria Conspiratiei, mintea noastra poate pendula in cautarea unui raspuns coerent si cat de cat sustenabil prin dovezi concrete la aceasta mare intrebare: care este legatura dintre Lifestyle si Starea de spirit a societati?

Pentru a descifra aceasta complicata ecuatie, un punct de plecare ar fi cartea: Mood Matters From Rising Skirt Lengths to the Collapse of World Powers, scrisa de John Casti (complexist, specialist in foresight, autor al multor carti deosebite).

 Pentru a motiva insa citirea unei asmenea carti va invitam la Cafeneaua Complexitatii – Regie unde vom discuta pe marginea subiectului Lifestyle-ul secolului XXI cu invitatul nostru Alin Galatescu,

Autor:

Acest autor a publicat 36 articole în baza noastră de date.

Lăsați un răspuns