Profețiile de la Celestine – un rezumat al primelor nouă viziuni

05.02.2012 | Autor: | Publicat în categoria Texte inițiatice

Profețiile de la Celestine, au fost descoperite într-un manuscris scris în limba aramaică, la Templele Celestine (Templele Cerești) din Peru.

Limba aramaică este limba în care a fost scrisă o parte din Vechiul Testament. Manuscrisul datează cam din anul 600 Î.Hr. și prezice transformări uriașe în societatea omenească. Este vorba despre o renaștere a conștiinței, care nu e de natură religioasă, dar e spirituală. Manuscrisul descrie cum generațiile care s-au succedat au progresat în procesul înțelegerii, au evoluat spre spiritualitate și spre vibrații mai înalte. Fiecare generație înglobează tot mai multă energie și acumulează deci tot mai mult adevăr, lăsând această moștenire generației următoare, care o va duce mai departe. Manuscrisul e împărțit în mai multe părți, fiecare fiind dedicat unei anume Viziuni asupra vieții, unui anume gen de intuiție.

Prima viziune – Masa critică

Transformarea începe cu Prima Viziune. Începem să percepem străfulgerări dintr-un tip de experiență alternativă. Apar momente în viața noastră când ne simțim diferiți, mai inspirați, mai intenși. Toți căutăm mai multă împlinire în viața noastră și nu ne împăcăm cu întâmplările care par să ne doboare.

În relațiile amoroase, atunci când ambii parteneri cer prea mult, când fiecare așteaptă ca celălalt să vină în lumea lui și să fie întotdeauna acolo, cu preocupările lui, inevitabil apare o luptă între ego-uri.

În final, devenim conștienți de ceea ce căutăm cu adevărat și de ceea ce înseamnă o experiență mai împlinită. Când prindem ideea în întregul ei, am atins Prima Viziune. Prima Viziune constă în conștientizarea întâmplărilor misterioase care schimbă viața omului, îți dă sentimentul că mai există și altceva.

Prima Viziune apare atunci când devenim conștienți de coincidențele din viața noastră. Ele apar ca predestinate, programate, ca și cum viața ne-ar fi condusă de o forță inexplicabilă. Aceste coincidențe ne fac să simțim că există ceva spiritual, ceva care lucrează dincolo de tot ce facem. Experiența induce un sentiment al misterului, al aventurii și prin urmare, ne simțim mai vii. Aceasta este experiența pe care o cunoaștem într-o străfulgerare și pe care încercăm să o manifestăm apoi tot timpul.

A doua viziune – Un prezent mai amplu

A doua Viziune așează conștiența noastră prezentă într-un context istoric mai larg. Vom descoperi că viața înseamnă trecerea unui test spiritual. Dorința individului de a-și obține siguranța este scopul intermediar, în așteptarea adevărului.

A doua viziune statuează această conștiență ca pe ceva foarte real. Vedem că am fost preocupați doar cu supraviețuirea din punct de vedere material, focalizați pe controlul siguranței propriei noastre situații în univers și știm că deschiderea de acum aruncă o lumină clară asupra a ceea ce se întâmplă de fapt.

Atunci când devenim atenți și conectați la energie, observăm că apar coincidențele, într-un șir nesfârșit. Dacă ne putem conecta și dacă putem construi suficientă energie, evenimentele pe care oamenii obișnuiți le numesc coincidențe,vor începe să se întâmple foarte coerent.

A treia viziune – Este vorba despre energie

A treia Viziune descrie o nouă înțelegere a lumii fizice, aduce o altă înțelegere a universului fizic. Spune că noi, oamenii, vom învăța să percepem ceea ce înainte era o formă de energie invizibilă. Manuscrisul spune că percepția umană asupra acestei energii începe cu o mai mare sensibilitate la frumusețe. Percepția frumuseții este ca un fel de barometru care ne spune cât de aproape suntem de percepția propriu-zisă a energiei. A treia Viziune dezvoltă natura frumuseții, descriind percepția ei ca fiind cale prin care oamenii vor învăța să vadă câmpurile energetice. Lumea fizică, este un vast sistem energetic.

Ceea ce noi percepem ca materie dură și solidă, este ceva care în cea mai mare parte, un spațiu gol, cu un șablon energetic alergând prin el. Baza universului, esența lui, este un fel de energie maleabilă, care răspunde intențiilor omului și așteptărilor lui, într-un fel care sfidează vechiul model mecanicist al universului, ca și cum înseși așteptările respective cauzează fluxul energetic care curge în lume.

James Redfield, autorul cărții, se află la Viciente Lodge, care este un loc select folosit pentru conferințe științifice, întâlniri de afaceri și experiențe. Aici sunt descrise experiențe cu plante, care sînt privite ca niște sisteme energetice complecte, care au nevoie de sol, nutrienți, umezeală, lumină. Ecosistemul din jurul fiecărei plante este un sistem viu, un organism. Plantele studiate nu erau neapărat mai mari, dar erau mai puternice, adică conțineau mai multe proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. Plantele asupra cărora omul și-a îndreptat atenția, erau și mai puternice. Apoi li s-a ordonat mental plantelor, să crească mai puternice, și ele chiar au crescut vizibil mai repede și mai puternice. Pe o parcelă subîmpărțită în două loturi, se afla porumb. Porumbul de pe un lot avea aproape un metru, iar pe celălalt mai puțin de treizeci de centimetri. Plantele bogate în nutrienți de la Viciente, creșteau spectaculos eficiența funcționării corpului, această creștere fiind mult deasupra așteptărilor. Acest lucru avea un impact și în plan psihologic. Dacă vom începe să mâncăm hrană vie plină de energie, vom deveni conștienți că anumite locuri radiază mai multă energie decât altele și că radiația mai puternică vine din mediile naturale cele mai vechi, în special din păduri.

Când cineva are gânduri cu implicație sexuală, câmpul de energie al respectivului aproape că se aruncă asupra persoanei care constituie obiectul atracției sale.

Sunt două momente ale zilei foarte propice pentru detectarea câmpurilor energetice cu ochiul liber. Unul dintre ele este apusul soarelui iar celălalt este răsăritul. Puterea de a observa câmpurile, depinde de ceea ce mâncăm. Cei care vedeau cu ușurință câmpurile de energie, mâncau mai ales vegetale și în mod regulat, plantele cu putere mărită care creșteau acolo.

Se poate începe prin observarea propriilor degete. Se ridică mâinile pentru a avea cerul ca fundal. Atingem vârfurile degetelor arătătoare, apoi le îndepărtăm ușor, cam un centimetru și privim atenți spațiul dintre ele. Se observă ceva ca un fum între ele.

Oamenii sunt singurii din lumea energetică care își pot proiecta energia în mod conștient. Universul este energie și energia răspunde așteptărilor noastre. Oamenii sunt o parte a acestui sistem energetic și atunci când avem o întrebare, apare cineva care să ne dea răspunsul. Oricine apare în calea noastră are un mesaj pentru noi. Dacă era altfel, persoana respectivă s-ar fi aflat în altă parte, ar fi plecat mai devreme sau ar fi venit mai târziu. Universul răspunde în mod subtil energiei mentale pe care o proiectăm asupra lui.

A patra viziune – Lupta pentru putere

Ne-am întrebat ce se întâmplă în interiorul ființei umane și ce o face să vrea să controleze o altă ființă. Am aflat că atunci când un individ merge către un altul și se angajează într-o conversație, se întâmplă următorul fapt: la sfârșitul conversației, individul se simte mai puternic sau mai slab, depinde cum a decurs interacțiunea dintre cei doi. Din acest motiv, oamenii manipulează tot timpul. Dacă avem baftă și punctul nostru de vedere e mai tare, vom primi un impuls psihologic.

Când controlezi o altă ființă, îi iei energia. Îți faci plinul pe socoteala altuia și asta te motivează. Cel care câștigă, cel care-și impune punctul de vedere asupra celuilalt, îl golește practic de energie, iar cel care pierde se simte sfârșit, slab, confuz. Mulți oameni sunt complet inconștienți în acest sens. Știm doar că ne simțim slabi și, dintr-o dată, când îi controlăm pe ceilalți, ne simțim mai bine. Nu ne dăm seama că facem asta pe spezele altora. Furăm energie de la alții. Mulți oameni își trăiesc viața vânând permanent energia altora. Oamenii s-au bătut foarte mult timp pentru singurul tip de energie la care sînt deschiși: cea care curge între ei.

Uneori întâlnim pe câte cineva, care măcar pentru o vreme ne trimite în mod voit energia sa. Uneori, alte persoane vor ca noi să definim pentru ele o situație și pentru asta ne dau energia necesară. Ne fac să ne simțim mai puternici, dar darul acesta nu durează prea mult. De aceea relațiile degenerează în lupta pentru putere. Oamenii își contopesc energiile, apoi se luptă să controleze totul. Cel care pierde plătește un preț foarte mare.

Vârfurile munților sunt locuri cu totul și cu totul deosebite, care-i umplu de energie pe cei care stau pe ele. Înțelegerea celei de A patra Viziuni constă în a vedea lumea ca pe o vastă competiție pentru energie, prin urmare și pentru putere. Totuși, odată ce oamenii înțeleg lupta aceasta, conflictul va începe imediat să fie transcens. Vom începe să ieșim din competiția pentru energia umană, fiindcă, în final, vom fi capabili să primim energie de la alte surse.

Cea de-A patra Viziune aduce la vedere tendința umană de a fura energie de la alți oameni, controlându-l, luându-le mințile. Este o crimă pe care o comitem deseori, pentru că ne simțim goliți de energie, în imposibilitate de a mai face ceva. Această lipsă de energie poate fi rezolvată prin conectarea la surse mai înalte.

A cincea viziune – Mesajul misticilor 

Fiind urmărit, autorul a ajuns pe vârful unui munte și a s-a așezat cu picioarele încrucișate, savurând sublima stare de euforie. Ar fi vrut să stea acolo pentru totdeauna. Apoi, cum privea spre cer și-a dat seama că se întâmpla ceva aparte în corpul lui. Se mișca cu o ușurință incredibilă și avea senzația că este ușor ca un fulg. A stat mult timp pe stânci, simțind numai pace și împlinire. Privind cu atenție la arbori, la tufișuri, observându-le forma și frumusețea, vedea fuioare de lumină albă și globuri rozalii în jurul fiecărei plante.

A cincea Viziune spune că oamenii sunt implicați într-o competiție pentru energia celorlalți. Când putem să-i convingem pe alții să fie de acord cu noi, ei se identifică cu noi și energia lor vine către noi, făcându-ne să ne simțim mai puternici. Problema e că fiecare vrea să controleze și să manipuleze alți oameni pentru energie, pentru că simte când aceasta scade sub anumite niveluri.

Pentru un număr tot mai mare de oameni, această conștiență va deveni o experiență reală, pentru că ei vor cunoaște momente din această stare de spirit în decursul vieții. Această experiență este o cheie pentru încheierea conflictelor dintre oameni, pentru că în timpul desfășurării ei omul captează energie din altă sursă, o sursă pe care mai încolo o vom utiliza la dorință.

Trebuie să mestecăm încet și atent mâncarea. Mâncarea este foarte importantă. Hrana este primul mod în care se poate câștiga energie. Dar pentru a putea absorbi energia din hrană, aceasta trebuie să fie îngrijită, curată și să fie apreciată, savurată. Gustul este o poartă de trecere. Trebuie să apreciezi gustul. Acesta e rostul rugăciunii dinainte de masă. Nu e mulțumirea, ci e transformarea hrănirii într-o experiență sfântă, pentru ca energia din hrană să intre în corpul tău.

Tot ce e în jurul nostru conține energie. De aceea unele lucruri amplifică energia mai mult decât altele. Trebuie să fii deschis pentru a te conecta, pentru a putea utiliza sentimentul de apreciere. Ca atunci când vezi câmpurile.

Iubirea e ceva care se întâmplă. Trebuie să permiți iubirii să intre în tine. Însă pentru a face asta, trebuie să-ți concentrezi mintea pentru a-ți aminti cum a fost atunci și să încerci din nou același lucru. Când apreciezi frumusețea și unicitatea lucrurilor, atunci primești energie. Când ajungi la un nivel la care simți iubire, atunci poți să trimiți energie înapoi, după cum dorești. Conectarea la energie este incitare, apoi euforie, apoi iubire. Găsirea energiei care să mențină această stare de iubire, ajută în mod sigur lumea, dar ne ajută în primul rând pe noi, într-un mod mult mai direct. Și alții se pot conecta, dar durează mai mult. O amintire puternică a acestei experiențe, ușurează mult repetarea ei. Trebuie să recâștigăm, pas cu pas, ceea ce am zărit pentru o fracțiune de secundă și să reîncepem progresul spre conștiința ultimă. Pentru a face asta, trebuie să învățăm să ne umplem cu energie în mod conștient, pentru că această energie aduce coincidențele și acestea ne ajută să stabilizăm noul nivel, să îl permanentizăm.

Cheia reușitei este conștientizarea totală și aceasta se face identificând felul nostru de a-i controla pe ceilalți, control pe care l-am instituit încă din copilărie, pentru a atrage atenția, pentru a face energia să vină către noi. Acest lucru l-am repetat toată viața. Aceasta se numește teatru nostru de control inconștient. Se numește teatru pentru că e o scenă familiară, ca o scenă de film, pentru care ne scriem scenariul de tineri. Apoi repetăm mereu scena, zilnic, fără a fi conștienți de aceasta. Tot ceea ce știm este că ni se întâmplă mereu aceleași lucruri. Și problema e că tot repetând o singură scenă la nesfârșit, celelalte scene din filmul adevărat al vieții noastre – marea aventură marcată de coincidențe – nu se mai pot desfășura. Noi oprim filmul atunci când repetăm acest mic teatru pentru a-i manipula pe alții, pentru a le lua energia. Când ni se întâmplă ceva mai presus de posibilitatea noastră de a evolua în viață, devenim mai conștienți. Simțim că atingem ceva către care duce destinul.

Când ni se întâmplă asta, se stabilește în noi, nivelul energetic care a produsa ceastă coincidență. Putem fi scoși de pe acest nivel și astfel să ne pierdem energia, dacă ne este teamă, dar acest nivel rămâne o limită pe care o putem recâștiga relativ ușor. Acesta este procesul: ne încărcăm, crește,, ne încărcăm și creștem din nou. Așa continuăm noi, oamenii, evoluția universului către vibrații tot mai înalte.

Universul ne poate furniza tot ce ne trebuie, doar să ne deschidem spre el.

Înainte de a ne conecta în permanență la energia asta, mai avem un obstacol de trecut. Următoarea viziune vorbește despre acest lucru.

A șasea viziune – Lumină asupra trecutului

Teatrul de control, nu permite unei coincidențe să se producă. Primul pas în procesul de clarificare, pentru fiecare din noi, este conștientizarea deplină a propriului joc. Nimeni nu-și poate urma cursul până când nu ne privim cu adevărat și nu descoperim cum manipulăm noi înșine în căutarea energiei.

Fiecare dintre noi trebuie să se întoarcă în propriul trecut, în viața familiei din care a provenit și să vadă cum s-a format acest obicei. Vom afla astfel cum putem să devenim conștienți de acest control.

Fiecare dintre noi trebuie să-și reinterpreteze experiența propriei familii din punct de vedere al evoluției spirituale și să descopere cine este de fapt. Odată făcut acest lucru, teatrul de control dispare și începe adevărata viață.

Fiecare manipulează pentru energie, fie agresiv, direct, obligând oamenii să le acorde atenție, fie pasiv, jucându-se cu simpatia și curiozitatea celorlalți, pentru a câștiga atenția lor. De exemplu, dacă te amenință cineva verbal sau fizic, atunci ești constrâns să-i acorzi atenție și astfel să-i dai energie, de teamă că ți s-ar putea întâmpla ceva. Cel care te amenință și te târăște în cel mai agresiv tip de teatru este numit în Manuscris intimidator. Dacă, pe de altă parte, cineva îți povestește ce lucruri îngrozitoare i se întâmplă, făcându-te poate să te simți și tu responsabil pentru asta –pentru că, dacă refuzi să-l ajuți, acele lucruri îngrozitoare vor continua – acesta caută să exercite controlul la un nivel cât se poate de pasiv. Manuscrisul îl numește bietul-de-mine.

Ordinea rolurilor este următoarea: Intimidator, interogator, distant și bietul-de-mine.

După ce conștientizăm jocul, suntem cu adevărat liberi să devenim mai mult decât ceea ce suntem atunci când jucăm rolul inconștient. Putem găsi un sens mai înalt vieții noastre, un scop spiritual, pentru care ne-am născut într-un anume loc. Vom începe să aruncăm lumină asupra oamenilor. Trebuie să privim dincolo de lupta energetică din familie și să căutăm adevăratul motiv al prezenței noastre în familie. Pentru a ne regăsi adevărata identitate spirituală trebuie să ne vedem întreaga viață ca pe o poveste, cu un înțeles mai înalt. Trebuie să ne punem următoarea întrebare: De ce m-am născut în această familie? Cu ce scop? O altă idee este că fiecare părinte vrea să te aibă de partea lui și fiecare vrea să crezi că drumul lui e mai bun. Amândoi ne țin sub observație, ca să vadă dacă corespundem cerințelor lor, iar noi, incapabili de a-i mulțumi pe amândoi, devenim distanți.

Trebuie să încercăm să descoperim ce anume am învățat de la fiecare părinte și ce anume am fi schimbat în bine, la fiecare din ei, separat. Ceea ce am fi schimbat la părinți reprezintă indicii asupra a ceea ce reprezentăm noi înșine.

Noi nu suntem numai o creație fizică a părinților noștri, ci și o creație spirituală. Ne-am născut din acești doi oameni și viața lor a avut un efect irevocabil asupra a ceea ce suntem. Pentru a ne descoperi sinele adevărat,trebuie să admitem că adevărata noastră personalitate a pornit dintr-o poziție care se afla între adevărurile celor doi. De aceea te-ai născut acolo, pentru a obține o perspectivă mai înaltă asupra a ceea ce au reprezentat ei. Calea ta este descoperirea adevărului, care reprezintă sintetizarea credințelor tale. Amândoi părinții au și nu au dreptate. O viață corectă include ambele puncte de vedere. Noi trebuie să sintetizăm ambele puncte de vedere al părinților. Dacă vom vedea viața noastră ca pe o poveste unitară, de la prima clipă și până acum, ne vom da seama cum am lucrat la problema noastră până în acest moment.

Fiecare dintre noi trebuie să caute momentele importante din viața lui și să le interpreteze în lumina teoriei evoluției. Trebuie să încercăm să ne revedem interesele, prietenii, coincidențele de-a lungul vieții și unde ne-au dus toate acestea!!!

Oamenii trebuie să se conecteze la suficientă energie pentru a putea trece prin teatrul vieții lor, să vadă ce rol au jucat și să continue pe calea progresului spiritual, să dezvolte care trebuia desfășurat de la început. Toate lucrurile care ne-au interesat și care ne-au condus înapoi spre trecut, toate aceste etape de evoluție ne-au pregătit pentru a fi aici, acum.

Trebuie să înțelegem scopul pentru care ne-am născut din părinții pe care i-am avut și care sunt suișurile și coborâșurile vieții noastre, pentru ce ne-am pregătit. Toți avem un scop spiritual, o misiune pe care o urmăm, fără să fim conștienți întrutotul de ea. Dar odată ce am conștientizat această misiune, viața ni se va putea dezvolta. După ce ne-am descoperit țelul, trebuie să mergem înainte, lăsând coincidențele să ne conducă spre o idee tot mai clară despre cum să ne construim misiunea de acum încolo și ce altceva mai trebuie să facem.

Amintește-ți cine ești !

Lumina aruncată asupra trecutului înseamnă conștientizarea căilor individuale de control, învățate din copilărie.

A șasea Viziune se bazează pe faptul că înainte să intrăm pe deplin în acea stare de spirit specială, pe care cei mai mulți o întrevăd doar  – viața noastră condusă de coincidențe misterioase – trebuie să deschidem ochii asupra aceea ce suntem cu adevărat.

Oamenii se nasc în circumstanțe istorice și găsesc ceva pentru care să lupte și pe care să-i reprezinte. Se unesc cu alți oameni pentru a urmări un scop. Copiii care se nasc din această unire au rolul de a reconcilia cele două poziții, făcând o sinteză superioară, ghidați fiind de coincidențe. De fiecare dată când te umpli cu energie și apare o coincidență care te împinge înainte în viață, nivelul acela de energie se instituie în tine și vei exista la o vibrație mai înaltă. Copilul tău va prelua acest nivel de vibrație și îl va ridica mai sus. Așa continuăm noi oamenii, evoluția.

A șaptea viziune – Pe firul lucrurilor 

Cum se acumulează energie ?

Primul lucru pe care trebuie să îl facem, este să ne concentrăm asupra mediului în care ne aflăm. Apoi încercăm să ne aducem aminte cum apare totul atunci când sîntem plini de energie. Aceasta se face amintindu-ne senzația unei prezențe, frumusețea unică a tuturor lucrurilor, mai ales a plantelor, felul în care strălucesc și se diferențiază culorile lor.

Apoi încercăm să trăim sentimentul de apropiere, senzația că oricât de departe ar fi ceva, eu pot atinge acel ceva, mă pot conecta la el. Pe urmă îl respirăm înăuntrul nostru, adică respirăm înăuntrul nostru energia cu care tocmai ne-am conectat. Se inspiră profund și conștient, ținând aerul înăuntru timp de cinci secunde. La fiecare inspirație se vizualizează energia care ne umple, ca și cum am fi un balon. Ne vom simți mai energizați, mai ușori și mai în mijlocul lucrurilor. După ce inspirăm energia, trebuie să ne convingem că ne aflăm în starea emoțională potrivită.

Iubirea nu e un concept intelectual, un imperativ moral sau altceva de genul acesta. Iubirea este o emoție profundă, care există numai atunci când ești conectat la energia universului, care este și energia Dumnezeirii. Gândurile încep să se schimbe atunci când te conectezi la energie. Când te umpli în interior cu energie, din partea superioară a ființei tale îți vin în minte alte gânduri. Acestea sunt intuițiile. Ele sunt percepute cu totul altfel. Apar undeva, dincolo de mintea ta,uneori ca atunci când visezi cu ochii deschiși, alteori ca niște viziuni scurte, care vin să te îndrume, să te ghideze. Când dobândești destulă energie, ești gata să începi în mod conștient evoluția, chiar să-i determini cursul, să inițiezi procesul decurgere a lucrurilor spre coincidențele care te vor duce înainte. Pornești spre evoluție în felul tău, determini desfășurarea lucrurilor. Odată ce ai devenit conștient de întrebările pe care ți le pui la un moment dat, primești un fel de direcționări care țin de intuiție: ce faci, unde să te duciVezi, într-un fel sau înaltul, pasul următor. Și asta întotdeauna. După ce ai intuiția a ceea ce se va întâmpla în continuare, pasul următor este să fii atent și pe fază.

Să nu uiți să te oprești ori de câte ori e nevoie pentru a te reconecta energetic. Să fii întotdeauna bine încărcat, mereu capabil de iubire. Odată ce realizezi această stare, nimeni și nimic nu îți poate răpi atâta energie, încât să nu te poți reface. De fapt, energia care curge din tine va crea un flux, care în același timp îți va aduce energie. Trebuie să fii mereu conștient de acest proces, pentru ca el să funcționeze.

A șaptea Viziune se ocupă cu abordarea conștientă a tot ceea ce ne înconjoară, atenția care trebuie acordată oricărei coincidențe, la fiecare răspuns pe care ți-l dă universul. A șaptea Viziune vorbește despre felul în care unele lucruri ne sar în ochi, sunt evidente, precum și despre felul cum anumite gânduri ne apar pentru a ne îndruma.

Trebuie să lăsăm percepția frumuseții și a luminii să ne conducă drumul. Locurile și oamenii care au răspunsuri pentru noi, ni se vor părea mai luminoase și mai atractive. Dacă dorim să luăm deciziile potrivite, trebuie să fim relaxați și conectați.

A șaptea Viziune vorbește despre vise și despre cum să interpretăm visele. Trebuie comparată povestea din vis cu povestea vieții noastre sau cu gândurile noastre curente. Visele vin să ne spună despre viața noastră, lucruri care ne scapă.

A șaptea Viziune spune că imaginile de groază trebuie oprite imediat ce apar (Pentru că prin rezonanță atragem ceea ce gândim). Atunci alte imagini pozitive vor fi binevenite în minte. Curând, lucrurile rele aproape că nu se vor mai întâmpla. Intuițiile tale vor prevedea numai lucruri bune. Dacă totuși vor mai apărea imagini negative, Manuscrisul spune că trebuie luate în serios, dar nu urmate.

Iubirea trebuie menținută și într-o situație dificilă. Corpul vibrează la un anumit nivel. Dacă lași energia să scadă prea mult, corpul va suferi. Aceasta este relația între stres și boală. Iubirea e singurul mod de a păstra vibrația înaltă. Ne menține sănătatea. Este foarte importantă.

Pentru a porni pe firul evoluției, trebuie să ne păstrăm ferm în minte întrebările curente ale vieții noastre. Apoi trebuie să fim atenți la direcția în care merg lucrurile, fie că este vorba despre vise, despre intuiții, gânduri sau despre felul în care ne apar circumstanțele. Ne clădim energia și ne centrăm pe propriile noastre situații, pe întrebările pe care le avem. Apoi primim îndrumarea intuitivă, ne vin idei despre unde trebuie să mergem, ce trebuie să facem, coincidențele încep să se petreacă și ne permit să ne mișcăm în direcția respectivă. Asta e calea. Creștem de fiecare dată când aceste coincidențe ne împing spre ceva nou, devenim personalități depline, care vibrează la o energie înaltă. Toate răspunsurile care ajung în mod misterios la noi vin de fapt de la alți oameni.

A șaptea Viziune are loc atunci când sesizăm prezența unor răspunsuri și astfel ea accentuează experiența zilnică. Trebuie să înțelegem că fiecare eveniment are semnificația sa și conține un mesaj, care ține de întrebarea noastră.

A opta viziune – Etica interpersonală

A opta Viziune vorbește despre cum îi putem ajuta pe cei care ne aduc răspunsurile care le căutăm. Este descrisă o etică absolut nouă, o cale care ar trebui să o urmeze oamenii în relațiile lor, pentru a ușura evoluția tuturor. Această viziune ne arată modul în care se vor comporta oamenii, unii cu ceilalți.

A opta Viziune dă un avertisment. Avertizează despre posibilitatea opririi evoluției! Acest lucru se întâmplă atunci când devii dependent de o altă persoană!

A opta Viziune tratează felul în care oamenii trebuie să învețe să se comporte unii cu alții, cum să proiecteze energie asupra celorlalți și cum să evite dependența de alții. A opta Viziune descrie un nou mod de a folosi energia în relațiile cu oamenii în general, dar pentru a începe cu începutul, se vorbește despre copii.

Copiii trebuie să-i vedem așa cum sunt, adică ca pe niște momente ale evoluției, dar pentru a învăța să evolueze au nevoie în permanență și necondiționat de energia noastră. Cel mai rău lucru pe care îl putem face este să le luăm energia, pedepsindu-i. Acest lucru creează în ei teatrul de control. Aceste manipulări pe care copiii le învață, pot fi evitate dacă adulții le dăruiesc energia de care cei mici au nevoie în orice situație. De aceea copiii trebuie lăsați întotdeauna să participe la conversații, mai ales la cele care îi privesc.

Niciodată nu trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru mai mulți copii decât știi tu că pot beneficia de atenția ta.

Un adult, oricine ar fi el, nu poate da atenție mai multor copii în același timp.

Dacă sunt prea mulți copii, adulții vor fi depășiți și incapabili să ofere destulă energie.

Copiii vor intra în competiție unul cu celălalt pentru a capta atenția adulților. Adulții trebuie să le dea energie copiilor și să le spună adevărul în orice situație. Când copiii pun întrebări, adulții trebuie să trateze întrebările cu multă seriozitate, evitând tentația de a da un răspuns prostesc, așa cum fac adulții pentru a se distra.

A opta Viziune spune că atunci când un om învață să se limpezească și să pornească pe drumul evoluției, poate fi oricând oprit, în oricare moment, de dependența de o altă persoană.

Întotdeauna ne întrebăm de ce euforia și fericirea iubirii se termină și se transformă brusc într-un conflict. Este rezultatul fluxului energetic care se creează între indivizii implicați. Când apare iubirea, cei doi își dăruiesc energie în mod inconștient și amândoi se simt copleșiți. Atunci când unul din cei doi așteaptă ca acest sentiment să vină de la celălalt, el se desprinde de energia universului și depinde tot mai mult de energia celuilalt, care pare să nu-i ajungă niciodată. Atunci cei doi încetează să-și mai dăruiască energie unul celuilalt și recad în vechiul joc de control, pentru a forța energia celuilalt să vină către sine. Din acel moment, relația degenerează în luptă pentru putere.

Motivul pentru care devenim dependenți de cineva de sex opus este acela că nu putem avea acces la energia sexului opus. Energia pe care o avem în interior este în același timp și masculină, și feminină. Procesul de integrare se desfășoară în timp. Dacă ne legăm prematur de o sursă umană de energie feminină sau masculină, blocăm izvorul universal. Atunci când începem evoluția, implicit începem să primim energie de sex opus. Aceasta va veni în mod natural, odată cu energia din univers. Dar trebuie să fim atenți, pentru că dacă ne intersectăm cu o persoană care oferă această energie în mod direct, ne putem deconecta de la sursa adevărată și astfel regresăm.

A energiza pe cineva este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi. Manuscrisul spune că toți oamenii cu care ne întâlnim au un mesaj pentru noi. Întâlniri întâmplătoare nu există. Felul în care răspundem acestor  întâlniri ne arată dacă suntem sau nu capabili să primim mesajul. Dacă avem o conversație cu o persoană cu care drumul nostru se întretaie și nu vedem în ea un răspuns la întrebarea noastră curentă, aceasta nu înseamnă că mesajul nu există, ci doar că ne-a scăpat, dintr-un motiv sau altul. Odată ce oamenii își vor da seama de această realitate, întâlnirilor de acest fel li se va acorda timpul necesar, ele vor avea scopuri bine determinate și se vor produce deliberat.

Când apreciem aspectul și calitățile unei persoane, ne concentrăm asupra ei până când forma și trăsăturile ei ies în evidență, sunt mai prezente. Atunci îi putem trimite energie, înălțând-o. Desigur, primul pas este acela de a menține propriul nostru nivel energetic mai înalt. Atunci putem proiecta către o altă persoană fluxul de energie care curge prin noi. Cu cât îi apreciem mai mult deplinătatea, frumusețea interioară, cu atât mai multă energie curge în acea persoană și natural, și în noi. Este ceva hedonist.

Cu cât îi iubim și îi apreciem mai mult pe alții, cu atât mai multă energie curge în noi. De aceea a-i iubiși a-i energiza pe ceilalți este cel mai bun lucru pe care îl putem face.

A opta Viziune se referă la relațiile cu alți oameni, copii sau adulți. Vorbește despre dezvăluirea teatrului de control, aducerea la lumină a jocurilor meschine și concentrarea asupra oamenilor într-un mod prin care să le putem transmite energie. Dacă suntem atenți la relațiile pe care le avem, vom obține răspunsurile de care avem nevoie.

A opta Viziune vorbește despre interacțiunea conștientă într-un grup. Dintre membrii unui grup, numai unul va avea cea mai importantă idee a momentului. Dacă toți sunt cu atenția trează, își vor da seama cine va vorbi și vor putea, conștient, să se concentreze asupra acelei persoane, ajutînd-o să-și exprime ideea cu cea mai mare claritate. Pe măsură ce conversația înaintează, altcineva va avea inspirația cea mai puternică, apoi altcineva și așa mai departe. Dacă te concentrezi asupra a ceea ce se vorbește, simți atunci când îți vine rândul. Ești inspirat, ideea răsărindu-ți în minte. Cheia acestui proces este să vorbești atunci când îți vine rândul și să proiectezi energie atunci când vorbește altcineva.

A noua viziune – Viața care va urma

A noua Viziune este cea mai importantă dintre Viziuni, pentru că le pune pe toate celelalte într-o perspectivă unică și ne dezvăluie adevăratul scop al vieții. Conform celei de-a noua viziuni, spre mijlocul mileniului 2001 – 3000 oamenii vor trăi printre copaci vechi de 500 de ani, în grădini enorme, și vor călători rapid la distanță, spre zonele urbane, grație unor incredibile minuni ale tehnologiei. Pînă atunci, mijloacele de supraviețuire – hrana, îmbrăcămintea, transportul – vor fi complect automatizate și puse la dispoziția tuturor. Necesitățile noastre vor fi complect satisfăcute, fără a mai fi nevoie de bani, dar nici nu vom mai fi exagerat de indulgenți cu cei leneși. Ghidat de intuiție, fiecare va ști precis ce să facă și când să acționeze și totul se va desfășura în mod armonios. Nimeni nu va consuma exagerat, pentru că nu va mai avea dorința de a poseda și de a-i controla pe alții, în vederea asigurării propriei securități.

A noua Viziune descrie o lume în care fiecare va deveni mai atent la ceea ce i se întâmplă. Vom ști exact ce evenimente urmează să se producă, indiferent unde, fie că este vorba de o potecă într-o pădure în care bate vântul, fie despre un pod traversat de vreun camion. Întâlnirile dintre oameni vor fi pline de semnificații. Când două persoane se vor cunoaște, fiecare va observa câmpul energetic al celuilalt și vor fi date pe față toate manipulările posibile, chiar din prima clipă. Lucrurile se vor limpezi foarte repede, iar cei doi își vor spune totul și își vor transmite mesajele. Își vor continua apoi călătoria individuală, dar vor fi fundamental schimbați.

A noua Viziune spune că, pe măsură ce vom învăța să evoluăm și să ne urmăm calea, descoperind adevăr după adevăr, întreaga viață se va transforma într-un mod previzibil. Odată ce se va atinge masa critică de oameni, Viziunile vor veni una după alta și vor fi cunoscute pe scară largă. Mulți vor descoperi că nu și-au ales profesia potrivită și se vor orienta spre o alta, pentru a evolua. Manuscrisul spune că în această perioadă oamenii își vor schimba meseria de mai multe ori de-a lungul vieții. Următorul salt cultural va fi automatizarea producției de bunuri. Manuscrisul spune că veniturile vor rămâne constante, pentru că vor fi plătite viziunile pe care le oferă fiecare.

A dărui reprezintă principiul universal prin care este sprijinită nu numai biserica, ci și oricine altcineva. Atunci când dăruim, primim înapoi, acest lucru făcând parte din interacțiunile energetice din univers. Când proiectăm energie spre cineva, se creează în noi un vid care, atunci când suntem conectați, se umple din nou. La fel lucrează și banii.

A noua Viziune spune că în momentul în care vom începe să dăruim constant, se va întoarce spre noi mai mult decât ceea ce dăm.

Darurile noastre ar trebui să se îndrepte spre aceia care ne-au oferit adevăruri spirituale.

A noua Viziune spune că pe măsură ce specia umană va evolua din punct de vedere spiritual, populația va scădea în mod deliberat, până se va ajunge la un număr de locuitori pe care Pământul îl poate susține. Vom trăi în mijlocul sistemelor energetice naturale ale planetei. Agricultura va fi automatizată. Acest lucru exclude plantele pe care dorim să le energizăm noi înșine, pentru ca apoi să le consumăm.

De fiecare dată când urmăm o intuiție și vreo întâlnire misterioasă ne duce înainte, vibrația noastră crește. Mai departe, mai sus! Transformarea planetei va crea o cultură total spiritualizată și va ridica ființele umane la niveluri energetice tot mai înalte.

A noua Viziune dezvăluie destinul nostru ultim. Face ca totul să fie foarte limpede și spune că omul reprezintă o culme a evoluției. Vorbește despre materie, care a pornit de la o formă simplă, pentru a deveni apoi din ce în ce mai complexă, adăugând elemente noi, specii noi, cu niveluri de vibrație tot mai înalte. Acum, ne putem mări nivelul energetic și putem trăi toate coincidențele în mod conștient. Acest lucru grăbește evoluția, înălțând și mai mult vibrația noastră.

A noua Viziune spune că dacă noi oamenii, ne vom crește nivelul energetic, va începe să se întâmple ceva uimitor. Grupuri întregi de oameni, ajunși la un anumit nivel, vor deveni dintr-o dată invizibili pentru cei care vibrează la un nivel mai scăzut. Acestora din urmă li se va părea că au dispărut, pur și simplu, dar cei “ dispăruți “ vor fi tot acolo, doar că se vor simți mult mai ușori.

Teama duce la scăderea drastică a nivelului energetic. Cu cât evoluăm mai mult, cu atât vibrăm mai sus. A noua Viziune spune că în cele din urmă, percepția și vibrația noastră ne vor deschide spre un Paradis care se află în fața noastră, doar că nu-l putem vedea încă.

Ca o sinteză a sintezei, cele 9 viziuni spun următoarele lucruri:

Prima Viziune

– spune că apare atunci când începem să luăm în considerare coincidențele.

A doua Viziune

– spune atunci când devenim atenți și conectați la energie, observăm că apar coincidențele, într-un șir nesfârșit.

A treia Viziune

descrie o nouă înțelegere a lumii fizice, aduce o altă înțelegere a universului fizic. Spune că noi, oamenii, vom învăța să percepem ceea ce înainte era o formă de energie invizibilă.

A patra Viziune

– revelează faptul că omul a avut întotdeauna nevoie de energie și a căutat să-i controleze pe alții pentru a o dobândi.

A cincea Viziune

– spune că există și surse alternative, dar nu putem fi conectați permanent la ele, atâta timp cât nu suntem conștienți de metoda pe care noi ca indivizi, o utilizăm pentru a-i controla pe alții. Ori de câte ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă.

A șasea Viziune

– se bazează pe faptul că înainte să intrăm pe deplin în acea stare de spirit specială, pe care cei mai mulți o întrevăd doar  – viața noastră condusă de coincidențe misterioase – trebuie să deschidem ochii asupra a ceea ce suntem cu adevărat.

A șaptea Viziune

– se ocupă cu abordarea conștientă a tot ceea ce ne înconjoară, atenția care trebuie acordată oricărei coincidențe, la fiecare răspuns pe care ți-l dă universul.

A șaptea Viziune vorbește despre felul în care unele lucruri ne sar în ochi, sunt evidente, precum și despre felul cum anumite gânduri ne apar pentru a ne îndruma.

A opta Viziune

– tratează felul în care oamenii trebuie să învețe să se comporte unii cu alții, cum să proiecteze energie asupra celorlalți și cum să evite dependența de alții.

A noua Viziune

– spune că pe măsură ce vom învăța să evoluăm și să ne urmăm calea, descoperind adevăr după adevăr, întreaga viață se va transforma într-un mod previzibil.

Sinteză realizată de Silviu Vornicescu. Document preluat de pe scribd.com, corectat și adaptat.

Autor:

Acest autor a publicat 36 articole în baza noastră de date.

Lăsați un răspuns